На 17 септември Регионалният исторически музей – София отбелязва Деня на

...
На 17 септември Регионалният исторически музей – София отбелязва Деня на
Коментари Харесай

Регионалният исторически музей празнува Деня на София с вход свободен

На 17 септември Регионалният исторически музей – София отбелязва Деня на София и осмата годишнина от откриването на непрекъснатата си експозиция. В чест на празника непрекъснатата експозиция и краткотрайните изложения в постройката на пл. „ Бански “ 1 са с вход свободен, оповестяват от музея. 

От екипа на РИМ-София уведомяват, че филиалите на музея ще работят с удължено работно време и гратис. Те напомнят, че това са Археологическото равнище на базиликата „ Света София “, Триъгълната кула на Сердика и АККК „ Сердика “ – експозиция „ Антична Сердика “. 

На 17 септември Регионален исторически музей-София ще открие реновирания музей „ Триъгълна кула на Сердика “. Дигитална 3D графична реорганизация, в която посетителите може да правят разнообразни действия във виртуална среда посредством потреблението на очила за виртуална действителност, е измежду акцентите в актуализирания обект.

Регионалният исторически музей - София е хазаин на груповата галерия „ София в цветове и линии ". Шестима български създатели показват творбите си в експозицията, която може да бъде прегледана до до 15 октомври в постройката на РИМ - София. 

„ Ех, този цирк “ е още едно предложение на РИМ-София за ценителите на изобразителното и цирковото изкуство. Изложбата споделя историята за тогавашното здание на Софийския държавен цирк и включва архиви, документи и експонати на Драгомир Драганов и Константин Ачков. Тя също е ситуирана в постройката на Регионалния исторически музей - София.

Експозицията „ Естествено пространство “ обединява творбите на 16 създатели от България и Австрия. Тя се провежда от съдружие „ Кunstraumarcade “ в партньорство с Посолството на Република Австрия в София и може да бъде забелязана до 4 октомври в галерийно пространство при Триъгълната кула на Сердика.

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР